Ispanağı hepimiz sevmeyiz kabul ediyorum ama faydaları da o
kadar çok ki gülü seven dikenine katlanır misali.
vücuda kuvvet verir, yorgunluğu giderir, kalp damar, soğuk algınlığı, göğüs
ağrılarına iyi gelir.
sindirimi kolaylaştırır ve sakinlik verir.
gelelim tarife
·
1 kilo ıspanak
·
1 adet soğan
·
1 yemek kaşığı salça
·
3 yemek kaşığı pirinç
·
2 adet küp şeker
·
Tuz
·
Yarım çay bardağı zeytinyağı
TARİF:
ıspanağın yemeğini yapmak çok pratik de ıspanağı
yıkamak işkence.ilk işlemimiz pirinçimizi su bardağına koyup içine sıcak su koyup o şekilde
bekletmek.daha sonra ıspanaklarımızı büyük parçalar halinde
kesiyoruz.Mümkünse elimizde yapalım bu işlemi.iyice yıkadığımız ve
temizlendiğinden emin olduğumuz ıspanaklarımızı büyükçe bir kaba koyup üzerine
kaynar su ilave edip ağzını kapatıyoruz. 5-7 dakika kadar bir süre bu şekilde
bekletiyoruz.Bunu yapma amacımız ıspanakların sıcak suda erimesi ve çekmesi.bir
taraftan tenceremize soğanımızı ve yağımızı koyup soteliyoruz.İçine salçamızı
koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Daha sonra ıspanaklarımızı süzüyoruz ve
tencereye ilave edip 1 – 2 dakika kavuruyoruz, üzerine süzdüğümüz pirincide ilave
edip bir bardak sıcak suyumuzu koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde
pişiriyoruz.20-25 dakika gibi kısa bir sürede yemeğimiz hazır olacaktır.
Servis
yaparken yanına yoğurdumuzu da koyarsak tamamdır.
Ellerinize sağlık ;-)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Sil