15 Ekim 2014 Çarşamba

KEMİK SUYUNA MERCİMEK ÇORBASI

Hazır kış gelmişken ve kurban bayramı yeni geçmişken kemik suyuna mercimek çorbası tarifini vermek istedim.
Özellikle kış aylarında hastalıklardan koruyucu olduğunu ve besin değerinin saymakla bitmediğini söylememe gerek yok sanırım.
Haydi buyrun tarife

MALZEMELER

-          İstenilen miktarda kemik,kemikli et
-          1 adet soğan
-          1 su bardağı mercimek
-          1 çorba kaşığı tereyağ
-          Tuz

TARİF 

Öncelikle kemiklerimizi düdüklü tencereye koyuyoruz.Ben 5-6 parça kemikli et kullandım.4-5 su bardağı su koyup, soğanımı da bütün ilave ederek düdüklü tencerede 15-20 dakika haşladım.Tencerede tereyağımı kızdırıp iyice yıkadığım mercimeğimi ilave ettim.Hafif kavurduktan sonra kemik suyunu ilave ettim.20-25 dakika kısık ateşte pişmesini bekledikten sonra blendırdan iyice geçirdim.Daha sonra bir taşım daha kaynattım.Bu esnadan sonra çorbanızın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Koyu yada sıvı olarak nasıl arzu ederseniz.
Çorbamız servise hazır.
Dilerseniz tereyağın da nanede yakabilirisiniz üzerine.
Afiyetler ve bol sağlıklı günler olsun.























  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder