25 Eylül 2014 Perşembe

HAVUÇLU KABAK S I Y I R M A

Kabağı seven kaç kişiyiz ? 
Biliyorum çok sevilen bir sebze değil kabak.Ama kabak sıyırma kabağı sevmeyene bile sevdiren bir yemek.
Hele ki kabak ve havuç ikilisi muhteşem.
Tarife gelin hadi 


MALZEMELER

·         6-7 adet küçük kabak
·         3-4 adet havuç
·         1 adet soğan
·         Yarım çay bardağı zeytinyağı
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         Tuz
·         1 su bardağı su
·         Yarım limon
·         Yarım demet dereotu

TARİF

Kabaklarımızı ve havuçlarımızı yıkayıp kuruladıktan sonra patates soyacağı ile kesiyoruz.Kabakları çekirdekleri gelene kadar kesiyoruz.Çekirdekli kısmını bu yemeğe dahil etmiyoruz.(dilerseniz daha sonra kullanabilirsiniz çekirdekli kısmını farklı bir yemekte)Havuçları kesebildiğiniz yere kadar kesin.Tavamıza  küp küp doğradığımız soğanlarımızı koyup zeytinyağımızı ilave ediyip soteliyoruz.Daha sonra kabak ve havuçlarımızı ilave ediyoruz.Yağda 4-5 dakika  kavuruyoruz.daha sonra şekerini tuzunu limonun ilave ediyoruz Hafif kavurduktan sonra suyumuzu ilave edip tavamızın ağzını kapatıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.Ara ara suyunu kontrol edip eksik ise su ilavesi ediyoruz.Ocağın altını kapatmaya yakın ince ince kıydığımız dereotunu da ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun


NOT: kabak sıyırma pirinç ile de yapılabilri arzu ederseniz.ben bu şekilde tüketmeyi daha çok sevdiğim için bu tarifi veriyorum.kabak ve havuçları tavaya ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci de ilave ediyorsunuz.



2 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim ;-) özge

    YanıtlaSil