Kabağı seven kaç kişiyiz ?
Biliyorum çok sevilen bir sebze
değil kabak.Ama kabak sıyırma kabağı sevmeyene bile sevdiren bir yemek.
MALZEMELER
·
6-7 adet küçük kabak
·
3-4 adet havuç
·
1 adet soğan
·
Yarım çay bardağı zeytinyağı
·
1 tatlı kaşığı toz şeker
·
Tuz
·
1 su bardağı su
·
Yarım limon
·
Yarım demet dereotu
TARİF
Kabaklarımızı ve havuçlarımızı yıkayıp kuruladıktan sonra
patates soyacağı ile kesiyoruz.Kabakları çekirdekleri gelene kadar
kesiyoruz.Çekirdekli kısmını bu yemeğe dahil etmiyoruz.(dilerseniz daha sonra
kullanabilirsiniz çekirdekli kısmını farklı bir yemekte)Havuçları
kesebildiğiniz yere kadar kesin.Tavamıza
küp küp doğradığımız soğanlarımızı koyup zeytinyağımızı ilave ediyip
soteliyoruz.Daha sonra kabak ve havuçlarımızı ilave ediyoruz.Yağda 4-5
dakika kavuruyoruz.daha sonra şekerini
tuzunu limonun ilave ediyoruz Hafif kavurduktan sonra suyumuzu ilave edip
tavamızın ağzını kapatıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.Ara ara suyunu kontrol
edip eksik ise su ilavesi ediyoruz.Ocağın altını kapatmaya yakın ince ince
kıydığımız dereotunu da ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun
NOT: kabak sıyırma pirinç ile de yapılabilri arzu
ederseniz.ben bu şekilde tüketmeyi daha çok sevdiğim için bu tarifi
veriyorum.kabak ve havuçları tavaya ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı
yıkanmış pirinci de ilave ediyorsunuz.
Harika görünüyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim ;-) özge
YanıtlaSilÖzgecim çok sağol...öpüyorum seni
Sil