FIRINDA DİLİMLİ PATATES
Sizde benim gibi patatesin her halini
seviyor musunuz?
Kızartması, haşlaması,
fırında, sulu yemeği, püre her haline bayılıyorum işte
Vereceğim tarif hem lezzetli hem de sunumu
güzel üstelik çokta pratik.
Hemen geçiyorum tarife :)
MALZEMELER :
· 5-6 adet orta boy patates (dilediğiniz
kadar kullanabilirsiniz)
· 5-6 yemek kaşığı
zeytinyağı
· Dilediğiniz kadar tereyağı
· tuz
Patateslerimizi soyuyoruz. Damak
zevkinize göre patatesleri soymadanda yapabilirsiniz ama ben bu şekilde
daha çok beğendim. Soyduğumuz patatesleri ince ince tam kesmemek suretiyle
dilimliyoruz. Zaten resimlerde de anlaşılıyor. İnce ince dilimlediğiniz patateslerin alt tabakasını da hafif keserseniz tepside
düz durması için süper olur.Zeytinyağı ile tuzumuzu karıştırıp dilimli patateslerin arasına üstüne sürüyoruz
tamamen.Parmaklarınızla dilimleri açabilirsiniz.Daha sonra aralarına tereyağından
sürüyoruz. Tereyağını dilediğiniz kadar sürebilirsiniz damak tadınıza kalmış.Yağlı
kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri yerleştiriyoruz.Önceden 180 derece ısıtılmış
fırına atıyoruz.40-50 dakika fırında bekletelim.
Afiyet bal şeker olsun
Blogunuz hayırlı olsun. Çok güzel bir sofra . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu arada kelime doğrulamayı kaldırırsanız daha hızı yorum yazabilirim .:)
Teşekkür ederim Yaşamın Kıyısında..
YanıtlaSilSöylediğinizi dikkate alıyorum hemen
Gecikme için kusura bakmayın gözümden kaçmış yorumunuz.
Sevgiler