22 Nisan 2014 Salı

FIRINDA DİLİMLİ PATATES


Sizde benim gibi patatesin her halini seviyor musunuz?
Kızartması, haşlaması, fırında, sulu yemeği, püre her haline bayılıyorum işte 
Vereceğim tarif hem lezzetli hem de sunumu güzel üstelik çokta pratik.
Hemen geçiyorum tarife :)

MALZEMELER :

·         5-6 adet orta boy patates (dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
·         5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Dilediğiniz kadar tereyağı
·         tuz

Patateslerimizi soyuyoruz. Damak zevkinize göre patatesleri soymadanda yapabilirsiniz ama ben bu şekilde daha çok beğendim. Soyduğumuz patatesleri ince ince tam kesmemek suretiyle dilimliyoruz. Zaten resimlerde de anlaşılıyor. İnce ince dilimlediğiniz patateslerin alt tabakasını da hafif keserseniz tepside düz durması için süper olur.Zeytinyağı ile tuzumuzu karıştırıp dilimli patateslerin arasına üstüne sürüyoruz tamamen.Parmaklarınızla dilimleri açabilirsiniz.Daha sonra aralarına tereyağından sürüyoruz. Tereyağını dilediğiniz kadar sürebilirsiniz damak tadınıza kalmış.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri yerleştiriyoruz.Önceden 180 derece ısıtılmış fırına atıyoruz.40-50 dakika fırında bekletelim.
Üstü kızarınca fırından alıp servis yapabiliriz.


Afiyet bal şeker olsun






2 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı olsun. Çok güzel bir sofra . Ellerinize sağlık.
    Bu arada kelime doğrulamayı kaldırırsanız daha hızı yorum yazabilirim .:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Yaşamın Kıyısında..
    Söylediğinizi dikkate alıyorum hemen
    Gecikme için kusura bakmayın gözümden kaçmış yorumunuz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil