27 Mart 2014 Perşembe


KAKAOLU ISLAK KURABİYE





















Bu browni   en çok çalışan hanımlar için…Buzdolabınızda uzun süre muhafaza edebileceğiniz lezzetli ve hafif bir kurabiye
Ve bu zamana kadar denemediyseniz hemen denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ve tarife geçiyorum efendim :)


MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
2,5 / 3 su bardağı un (aldığı kadar olacak)
Hindistan cevizi ya da toz fıstık

ŞERBETİ İÇİN:

2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

TARİFİ: öncelikle şerbet malzemelerini karıştırıp ocağa alıp kaynatıyoruz.bu kısımda dilerseniz şerbetin içine 2-3 damla limon suyu aktarabilirsiniz.5-6 dakika ocakta kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.hatta iyice soğuduktan sonra dolaba koyabilirsiniz.
Yumurta şeker ve yağı mikser yardımı ile  4-5 dakika çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de ekleyip iyice yoğuruyoruz.(kakao, vanilya, margarin, kabartma tozu ve un) çok sert bir hamur olmayacak. Kulak memesi  kıvamında. Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil( ceviz büyüklüğünde top)  verip tepsiye diziyoruz.Top haline gelen hamuru elinizle bastırmanıza gerek yok.Hamur zaten yumuşak olduğu için kendiliğinden  şekli alıyor.Fırınımıza önceden ısıtmayı da unutmuyoruz.185 derecede 17-20 dakika pişmesi yeterli oluyor.Fırından aldığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp çıkarıyoruz.Şerbetin içinde bekletmemize gerek yok.İki defa batırıp çıkarmamız yeterli oluyor.En son üzerine Hindistan cevizi koyuyoruz.Damak tadınıza uygun olarak toz fıstıkta kullanabilirsiniz.

Dilerseniz buzdolabında bir gün bekletebilirsiniz. Tadı daha güzel ve daha oturmuş oluyor.



Umarım benim gibi sizinde vazgeçilmez ıslak kurabiyeniz olur bu tarif.

Afiyet olsun...


Sevgiler…


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder