KAKAOLU ISLAK KURABİYE
Bu browni en çok çalışan hanımlar için…Buzdolabınızda uzun süre muhafaza edebileceğiniz lezzetli ve hafif bir kurabiye
Ve bu zamana kadar
denemediyseniz hemen denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ve tarife geçiyorum
efendim :)
MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
2,5 / 3 su bardağı un (aldığı kadar olacak)
Hindistan cevizi ya da toz fıstık
ŞERBETİ İÇİN:
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
TARİFİ: öncelikle şerbet malzemelerini karıştırıp ocağa alıp
kaynatıyoruz.bu kısımda dilerseniz şerbetin içine 2-3 damla limon suyu
aktarabilirsiniz.5-6 dakika ocakta kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.hatta
iyice soğuduktan sonra dolaba koyabilirsiniz.
Yumurta şeker ve yağı mikser yardımı ile 4-5 dakika çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de
ekleyip iyice yoğuruyoruz.(kakao, vanilya, margarin, kabartma tozu ve un) çok
sert bir hamur olmayacak. Kulak memesi kıvamında.
Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Hamurumuzdan küçük parçalar
alıp yuvarlak şekil( ceviz büyüklüğünde top)
verip tepsiye diziyoruz.Top haline gelen hamuru elinizle bastırmanıza
gerek yok.Hamur zaten yumuşak olduğu için kendiliğinden şekli alıyor.Fırınımıza önceden ısıtmayı da
unutmuyoruz.185 derecede 17-20 dakika pişmesi yeterli oluyor.Fırından aldığınız
kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp çıkarıyoruz.Şerbetin içinde bekletmemize
gerek yok.İki defa batırıp çıkarmamız yeterli oluyor.En son üzerine Hindistan
cevizi koyuyoruz.Damak tadınıza uygun olarak toz fıstıkta kullanabilirsiniz.
Umarım benim gibi sizinde vazgeçilmez ıslak kurabiyeniz olur
bu tarif.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Sevgiler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder